A talpmasszázs (más néven talpreflexológia) ősi gyógyítási módszer, amely az úgynevezett reflexzónák stimulációja által hozza működésbe a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Lényege az, hogy a test szervei és a lábfej területén található idegvégződések össze vannak kötve energiacsatornákon keresztül. A masszázs során a masszőr a reflexpontokat ingereli akként, hogy az ujjaival nyomást gyakorol a megfelelő felületre.

Az emberi szervezetnek van egy öngyógyító képessége is, amely remekül ellátja a feladatát mindaddig, amíg megadjuk neki, amire szüksége van.  

Ha bármilyen elváltozás, betegség jön létre a szervezetben, azaz felborul a szervezet egyensúlya, akkor ezek a mikroterületek jeleznek. Ilyenkor salakanyagok rakódnak le a beteg szervnek megfelelő területen. Minél régebbi és súlyosabb a szerv egyensúlyzavara, a lerakódás annál nagyobb és tömörebb. Pl. ha valakinek veseköve van (bár még nem okoz nála fizikai problémát), a vese zónájában érezni lehet apró kis göböket és érzékenységet, fájdalmat is mutathat a talp adott területe.

Ezek gyógyításában szeretnék segíteni kedves vendégeimnek.

Kategóriák: Egyéb